Dip

Zie het vandaag niet zo zitten. Zowel in Egyptisch als Standaard Arabisch zijn we nu met werkwoorden bezig en ik haal alles door elkaar.
Gisteravond bij John en Pam geweest. Wonen op de 12de verdieping met prachtig uitzicht over de stad. De huisbazin handelt in antiek en de flat is ingericht met antieke oosterse meubelen. Prachtige kunst aan de muur die ik graag zou willen meenemen!
Nobuko, mijn buurvrouw bij Egyptisch, heeft viool voor ons gespeeld. Ze heeft in schoolorkesten gespeeld. Speelt goed hoor. Een van de dochters van John en Pam speelde ook een deel mee. De andere dochter speelt cello, maar de cello was niet meegekomen uit Missouri. Helaas ook geen piano voor John, die muziekdocent/pianoleraar is.
Jullie lopen nog achter met de avonturen van de girls. Op een middag waren ze terwijl ik nog op school zat weer gaan shoppen. Kwamen terugmet o.a. abaya's.Diesoutane-achtige gewaden.Toen ik thuiskwam werden die uitgebreid geshowd. De abaya van Esma, de middelste, vond ik absoluut niet goed passen. Esma is wat je volslank zou kunnen noemen. Een enorme zoetekauw.Ikkies altijd echt vruchtensap in de winkel en geen rommel met suiker, maar 100% sap vindt zij niet te drinken.De girls hebben in 1 week 1 kilo suiker opgemaakt, terwijl we toch heel veel op pad zijn geweest. Enfin, ik was weer echt Nederlands bezig (recht voor z'n raap: steek je mening niet onder stoelen of banken) en Esma was helemaal in mineur. Ik stelde voor de volgende dag terug te gaan naar de winkel en beloofde dat in het geval ze daar geen andere, betere kon vinden we deze zouden ruilen voor eentje voor mij. Jullie voelen het al aankomen: ja, ik heb een abaya in de kast hangen. Zwart met gouden borduursel op mouwen en rug en bijbehorende tarha. Erg mooi, maar Ik voel me net mijnheer pastoor. Vervolgens hebben we nog 2 keer een paar uur winkels afgestroopt en uiteindelijk is het wel gelukt. De mouwen moeten wel een stuk korter. Van die maten snap ik helemaal niks. De mijne is maat 40 en perfect wat lengte betreft, ook de lengte van de mouwen. Als je de gemiddelde lengte van de dames hier ziet, snap je niet dat de abaya's zo lang zijn. Als ik bij de wc's moet wachten steek ik ruim boven alle dames uit. Boven maat 48 beginnen ze trouwens opnieuw te tellen. Dan krijg je de tentmaten 1, 2 enz.
Zo, nu naar huis en flink studeren om alles weer op een rijtje te krijgen.
Morgenochtend komt een koptisch mannetje de flat schoonmaken. Als het goed is komt Mo dit weekend naar Cairo, inshallah, maar hij ligt nu nog ziek op bed met een zware verkoudheid..
Salaam
ach, je moet maar zo denken: alles gaat voorbij en later kan je er weer om lachen. je verhaal is ook wel om te lachen. Google heeft een link onder je verhaal gezet naar een postorderbedrijf Meyer voor grote maten. Tot maat 66!!!. kun je maar beter tot maat 10 gaan. Ze zijn flatteus en comfortabel. Niets is onmogelijk blijkt. Ben benieuwd naar je habijt.
Hoi Tony
De dip is even een dipje; mag ook wel na een tijdje in Cairo te zijn en dipjes zijn oke die horen erbij. Een borrel doet vaak wonderen. Je moet iets anders drinken als het ingeslagen bier natuurlijk. Misschien dat je via Luxor iets kunt regelen?
Morgen gaat ie vast weer beter. Misschien leuk om te weten; hier in het zuiden van Limburg schijnt de zon en nadat de krokussen hun kopjes hebben laten zien laten de narcissen ook hun betse kant zien. In de ochten nog wat fris maar later (uit de wind) is het heerlijk.
Hopelijk is Mo is net weekend beter.
Hoje vanoet limburg
Yvonne
p.s. heb je geen leuke foto's met de girls in Cairo gemaakt?
Hoi Tony
Het was weer erg geanimeerd om je verslagen te lezen. Gister hebben we gebridged en we verheugen ons erop, dat je de volgende keer in je abaya aanschuift!
Die werkwoorden komen vast wel goed, want je hebt alle kansen om te oefenen. Vooral als Mo het weekend komt. Nu maar hopen, dat hij beter is.
We (de bridgers) genieten allemaal van je verhalen en we hopen, dat er nog velen volgen.
Geniet maar goed van je verblijf daar, want in mijn ogen is het uniek wat je doet!
Hoi Tony,
Wat leuk dat je ons laat meedelen in je avonturen.
Je maakt al aardig vorderingen begrijp ik. Ik heb gehoord dat het goed gaat met Monique hoor. Ze knapt langzaam op. Ik wens je nog een hele fijne tijd toe daar. Pas goed op jezelf. Tot over een paar weken.