catharinagoescairo.reismee.nl

Villa-arrest

Vrijdagavond ongelukje gehad bij het afdalen van de trap naar de ferry. Linkervoet dubbelgeslagen. Verschrikkelijke pijn, voet dik en helemaal blauw. Sinds vrijdagavond dus gedwongen de villa niet te verlaten. Gaat iedere dag beter en nu heb ik per auto het internetcafe weer bereikt. Als ik vrijdag maar weer uit de voeten kan. Ik heb natuurlijk mijn verlengde visum, dus langer blijven kan altijd nog... Nee Jos, maak je geen zorgen.

Mutti is nach Hause gegangen. Alle tijd om mijn grote boekenvoorraad aan te spreken. Nu de rust voor het grote werk van Edward Said 'Orientalism', dat sinds kort in het Nederlands is vertaald (Orientalisten). (Het lukt me nog steeds niet om trema's te maken).

Gisteravond zagen we aan de overkant Luxor Tempel met bijzondere verlichting. Op Egyptische tv life loting aldaar vanWorldcup Football junioren 2009. Tempel gevuld met VIP's.

De aanwezigheid van Johnnie in de villa zorgt voor aanloop. Gisteravond Adam (oude bekende van Didi&Dodo). Er is flink gekaart. Een spelletje dat Mo mij afgelopen week ook had geleerd. Mo is een goede kaarter. Tijdens het bezoek van een andere vriend (Ahmed) eerder deze week kreeg hij mij zo ver in de kleine uurtjes bridge uit te leggen. Hij vraagt al jaren om het hem te leren, maar dan zeg ik hem dat het veel te moeilijk is om dat zo even te doen. Het principe heeft hij al meteen goed door. Volgens mij heeft hij beslist talent. We zullen nog 2 mensen moeten charteren. Die andere vriend bracht ook een tasje dat Mutti in een restaurant was vergeten. Ik belde Mo toen we ontdekten dat ze dat tasje vergeten was. Hij belde vervolgens Ahmed, die een winkel heeft naast restaurant Ali Baba. Die riep vervolgens dat hij ons daar had gezien en dat hij mij nog had gewaarschuwd dat mijn rugzak niet helemaal gesloten was. De wereld was weer piepklein.

Salaam

Yvonne

He die Tony
Wat vervelend dat gedoe met je voet; een ongeluk zit in een klein hoekje. Of was er Johnnie in het spel?
Ik hoop dat je deze week toch nog even kunt genieten alvorens je weer terug komt.
Groet Yvonne

didi

Hoi Tony,
wat naar van je voet. Gelukkig kan je je bureaustoel als stapstoel gebruiken en anders zijn er vast wel een paar krukken ergens te leen. Geniet nog even van het mooie weer en je laatste week daar. Met de loge gaat het goed. groeten didi

Lidy

Zo'n nieuwe bridger kan geen kwaat; een invaller is altijd welkom, ondanks de reistijd! Woensdag ook weer een uitvalbridgeavond, omdat Corinne niet goed in de agenda heeft gekeken. Wat vervelend dat je de laatste week strompelend door moet komen, maar je weet het allerbeste is ijs en ijs (op die voet bedoel ik)
Verder geen ongelukjes meer en kom goed weer in Holland aan. Nog een paar goede dagen; geniet daarvan en voorspoedige thuisreis met niet teveel kilo's