catharinagoescairo.reismee.nl

Jippieeeeeeeee

NA'AM (ja in Standaard Arabisch). AIWA (ja in Egyptisch). Geslaagd! Met vlag en wimpel, dus de certificaten durf ik wel op te hangen op mijn werkkamer in Alkmaar. Naast het certificaat dat ik op het Nassermeer de kreeftkeerkring ben gepasseerd. Dat kostte toch veel minder energie. De Egyptenaren leren Standaard Arabisch op school, en dan beheersen ze de spreektaal al. Als wij buitenlanders beide tegelijk willen leren is dat dus lastig, zeker omdat Standaard grammaticaal erg ingewikkeld is en woorden juist wel of juist niet gelijk zijn, of enigszins gelijk.

Ik heb het gevoel ik met Egyptisch een flinke stap heb gezet. Zullen Mo's moeder en oma Zeinab fijn vinden. Kunnen we zonder Engelse vertalingen communiceren.

Goozi Mo is terug naar Luxor. Voelde zich steeds niet jofel. Vooral duizelig. De huiskamerdiagnose, om met Emile (dank voor het medisch advies) te spreken, is denk ik: virus. Niets lastiger dan een zieke man, he dames. Ik heb hem al voor 'mopperkont' uitgemaakt. Hij moestmorgen sowieso plaats maken voor de volgende gast: Hilde. Werk aan de winkel voor Catharina Tours.Vaste prik: rondje piramiden en Egyptisch museum. De rest naar keuze. Een avondje Sufi-danserswordt dringende aanbevolen. Hoop dat de longen Hilde niet teveel problemen geven. Datwordt sprayen in die smog hier. Maandagavond gaan we met denachttrein naar Luxor.Prachtig appartement met zicht op de Nijl geregeld. Voor de insiders: de eerste verdieping (witte waranda) in het eerste Younnis-huis.

Prachtig weer vandaag. Als ik die maartse buien voorspeld zie op BVN heb ik met jullie te doen hoor! Het was de afgelopen weken niet zo warm hier, maar toch wel rond 20 C. 's Nachts en 's avonds echter kil. Nu niet meer. Een paar dagen geleden flinke storm. Er was ook regen voorspeld. Er zijn denk ik 3 druppels gevallen.

Vanavond met Nobuko (de Japanse medestudente) naar Carmina Burana in het Opera House. Vooraf eten op Zamalek.

Zo, jullie zullen het weer een paar dagen zonder mij moeten doen.

Salaam

didi

van harte gefeliciteerd!!!!!

Lidy

Gefeliciteerd, dat was zeker een bezoekje aan Drinkies waard!
Volkomen nat geregend zit ik hier jaloers te lezen wat bij jullie regen betekent. Wat leuk om een weekend naar Luxor te gaan met uitzicht op de Nijl. Kom je ook nog op die Nijl? Geniet ervan voordat je weer aan de studie moet. Er komen vast nog meer examens aan, die je wilt halen.
Succes, maar blijf vooral genieten!

didi&dodo

FF feliciteren! Maar dan meteen een kritische noot. Dodo vindt dat niet alle mannen mopperkonten zijn! en ook niet bij ziekte!!

Jaloers lezen we dat je in het voorste huis zit in Luxor. Je hoeft maar met je vinger te knippen en de felucca ligt gereed. Of een kameel natuurlijk.
Relaxen op het dakterras met uitzicht op de Nijl: niet achter je kijken want daar zit misschien een blote man!

Falaffeltje scoren bij Ali Baba: lekkerrrrr
Aardbeiensap: mmmmmmmmmmmmmm

Heel veel liefs en knuffels voor de familie van ons beiden.

Wishing we were there!!

inez

Knap werk!! Ik had het wel verwacht, hoor.
Wat een lekker klimaat daar in dit seizoen.
Geniet er maar lekker van.

Inez