Mutti
Hilde is keurig op tijd gearriveerd. Althans, zo soepel ging het niet. Ze was zo vrij geweest het gekochte visum (een sticker) al in haar paspoort teplakken voor ze bij de douane kwam. Die ontstoken in woede omdatze de sticker op de binnenkant van de kaft had geplakt, in plaats van op een visa-bladzijde.Na het nodige gesteggel besloten ze dan binnenin te stempelen en er een verhaal bij te schrijven (nee, helaas kriebels die ik niet kan ontcijferen).
Al gauw bleek dat we tot verdriet van Hilde voor moeder en dochter worden aangezien. Deed ons denken aan Tunesie, waar de kamelendrijver Hilde tot 'Mutti' had gebombardeerd. Enfin. jullie snappen al hoe het hier verder gaat. Vandaag was ze maar wat blij dat ze 'haar dochter' te hulp kon roepen. Hilde is te vriendelijk voor de doortrapte figuren bij piramiden. Ik lette even niet op en een kamelenjongen had haar in zijn greep. En letterlijk figuurlijk, als jullie begrijpen wat ik bedoel. Het begon met poseren voor een foto, maar voor ze er erg in had zat ze in een houdgreep, hup in het zadel van de kameel en vervolgens die kameel omhoog. Paniek. Toen kwam er een handlanger die mij op zijn kameel wilde hebben. Nou, dat feest ging niet door. Vervolgens onderhandelingen over het 'losgeld'. Zodra de kameel was opgestaan begon de schurk bij Hilde om geld te bedelen. Die verwees fijntjes naar haar dochter. Na enige dreigende taal van mijn kant zakte de kameel weer door de knieen en kon ze eraf. Ik vroeg vervolgens wat ze dan wilden? Nou LE 100, alleen al voor de kameel. Ik gaf ze LE 20 (E 2,50) met de mededeling 'kifaya' (genoeg) en dreigde vervolgens de politie te roepen. Toen bonden de schurken gauw in!
Verder allervriendelijkste luitjes hier hoor. Gisteren volle dag gehad. 's Ochtends de ibn Tulun moskee en de mooie oude huizen, daarna het Egyptisch museum en vervolgens mijn vrienden de Suf-dansers. 12 uur uit en thuis en Mutti versleten.
Even voor Didi (die van Dodo): gisteren eindelijk weer eens een wc categorie G aangetroffen. Ik dacht dat ze nier meer bestonden. Even uitleg: 20 jaar geleden hebben we een categorie-indeling voor de toiletten in Egypte ingevoerd. Het ergste is GG (gigantisch goor). G is dus gewoon goor.
Zo, dat was het even voor de zondag. Morgenavond gaan we op de nachttrrein naar Luxor. De volgende aflevering komt uit Luxor.
Salaam, van Mutti en dochter
Beste Tony. In het begin rolde ikeen beetje wazig in je reisverslag. Ik wist niet van de cursus en had net een heel ziekenhuisgedoe achter de rug. Nu volg ik het met spanning.Ben erg onder de indruk van alle merkwaardige verhalen!Wil je Hilde de groeten van mij doen.tot ziens, ooit weer?? in Nederland, Lieke
Het blijft leuk, zie het helemaal voor me. Stof voor een onderhandelingscursus. Waar liggen welke grenzen.
Hier blijven de kranten maar volstaan met de credietcrisis. Daar las ik een behartenswaardig stukje over:
Een Belgische conferencier zei het op zijn oudejaarsvoordracht zo: De banken hebben met ons echte spaargeld geld gecreƫerd wat er niet is. Dat geld wat er niet is, dat kunnen ze nu nergens meer terugvinden.
Hoi Tony
Je hebt in ieder geval een spannender weekend gehad dan ik; ik mis alleen je verhaal van vandaag. Je bent wat laat?
In ieder geval heb ik in het weekend 4000 foto's van Egypte bekeken (3 cd-roms) van mijn oom die 4 weken in Egypte (voor de zoveelste keer) heeft rondgesjouwd. Prachtige foto's van Tanis, Memphis, Amarna en de graven in Aswan alsmede ook weer eens de prachtige scene's van het graf van Ramose.
Ze hebben in Sakkara nog met Maarten Raven gesproken en de voortgang van zijn opgravinen aldaar.
Zie je verhaal ook vandaag weer graag tegemoet
Groet Yvonne
Hoi Tony,
Ik had de verwijzing naar je avonturensite al wat eerder gehad, maar was er niet aan toe gekomen om te kijken wat je daar allemaal bezighoudt. Je hebt het druk, lees ik! Maar wat goed dat je je examen hebt gehaald! Gefeliciteerd. En zo te lezen red je je prima. Knap hoor, ik zou het er niet lang maken, geloof ik! Ben een veel te verwende, niks gewende reiziger. Om je alvast weer een beetje met je gedachten richting NL en het werk te krijgen...ik heb onze MK van di 26 mei laten verplaatsen naar vrijdag de 29ste mei, want anders kwamen we allemaal in de knel met de voorbereiding, voorzag ik (volgens het rooster werk je dan gewoon en je houdt ook daarna nog genoeg ruimte voor de volgende). Ik hoop dat dit ok is. Vermaak je nog even de komende tijd. En gelukkig is ook hier de zon gaan schijnen. Het wordt eind van de week zelfs bijna 20 graden. Groeten vanaf het werk!